Hoşgeldin Arda bebek..:)





Vee Arda bebek doğdu:)Seher ablanın nurtopu gibi bi oğlu oldu.Sakarya da oldukları için gidemedik ama bizde güzel bi hediye yapalım dedik Özgeyle.İlk royal icingli kurabiye denemesinden sonra ilk şeker hamurlu kurabiye denememizi Arda bebek için yaptık.



Baya bi aşamalı oldu ama:)2 gün önce gerekli malzemeler için Gıda Çarşısına gittik.Orda belli başlı malzemeleri bulduk sayılır.Tabii baya bi arama sonucu.O kadar karışık bir yer ki pasta melzemeleri satan yerleri bulanan kadar sormadığımız kimse kalmadı..:)2 yer bulabildik.Birinde Katsan ve Elit'in kuvertür çikolata ve ganajları,damla çikolataları vardı.Onun dışında kiloluk pudra şekerleri,aromalar,gıda boyaları,çeşitli süs şekerleri ve çeşitli pastacılık malzemeleri tabii.Diğerinde de genelde kalıplar..Ama diğer gidişlerimizde daha iyi yerler bulacağımızı düşünüyorum .






Bu arada Gıda Çarşısına gitmeden Bake Shop'a uğradık ve Bahar hanımdan kurslarla ilgili bilgi aldık.hemde tanışmış ve sohbet etmiş olduk..:)vee Özge yarın sabah Selda hanımın vereceği pasta kursuna gidiyor..:)Pastayı merakla bekliyorum..Bir de Bahar hanımdan İzmir'de butik pastacılıkla ilgilenen ve blogları olan arkadaşlar için bir toplantı düşündüklerini öğrendik..Tanışmayı dörtgözle bekliyoruz.








Neyse çokk uzattım:)Gelelim bizim kurabiyelere..Dün Arda bebek için bilinen tarifle kurabiyemizi yaptık.İlk sefer hazır şeker hamuru kullandık.Biraz sert gibiydi ama zamanla yumuşadı.Yinede dışarda çok bekleyince sertleşmesi işimizi zorlaştırdı..





Ama uzun bi çalışma sonrası bizim çok beğendiğimiz cicili kurabiyeler çıktı ortaya:)İnsanı acayip mutlu eden bişey bu kesinlikle..

2 yorum:

  1. merhaba;
    aramıza hoş geldiniz.izmirli blogcular dediğiniz gibi arada toplanıyoruz,kaynaşıyoruz...sizleride aramızda görmek isteriz ..eğer izin verirseniz izmirli blogcular mailleşmemize sizin mailide dahil etmek isteriz.
    bu arada b,r sonraki buluşma 14 martta.bana bilgi verirseniz sevinirim.
    ayrıca gıda çerşısı gerçekten çok karışıktır :))ben bile nerdeyse 2 haftada bir ordayım ama hala tam çözebilmiş değilim :))))

    görüşmek üzere.....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Seda Hanım:)
    14 Marttaki buluşmada bizde olmak isteriz tabiki..Sizlerle tanışmak ve pasta dünyasında bişeyler paylaşmak istiyoruz.Mail adresini alabilirsiniz..
    Gıda çarşısını çözmek içinde sanırım bizim biraz zamana ihtiyacımız olucak:)Ama bunu zevkle yapıcaz:)görüşmek üzere..
    Tatlı günler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin